Групата на киберпрестъпниците LockBit, определяна като най-опасната в света, е била

...
Групата на киберпрестъпниците LockBit, определяна като най-опасната в света, е била
Коментари Харесай

Разбиха най-голямата хакерска група

Групата на киберпрестъпниците LockBit, определяна като най-опасната в света, е била разрушена в границите на интернационална полицейска интервенция.

„ След като проникнаха в мрежата на групата, NCA поеха контрола над услугите на LockBit, компрометирайки цялото им незаконно дружество ”, се споделя в изказване на Националната престъпна асоциация в Обединеното кралство. Софтуерът за искане на откуп е бил ориентиран към хиляди жертви по целия свят и е предизвикал загуби на стойност милиарди евро ”, допълват в известието.

Според „ Дейли Мейл “ разбитата хакерска група стои зад офанзивите против Кралската поща, Портън Даун и база за нуклеарни подводници.

Прочутата група Lockbit работи като хаква компютърни системи и краде поверителни данни, предизвиквайки безпорядък. След това хакерите заплашват да освободят откраднатите данни, в случай че не бъде заплатен голям откуп. В един от случаите групата печели 120 млн. долара  или 95 млн. паунда, написа Дейли Мейл.

Досега са осъществени седем ареста, по два в Полша и Украйна, и са повдигнати обвинявания на петима души, в това число на двама руснаци – Михаил Василиев, който е арестуван в Канада, и Руслан Магомедович Астамиров, който е в Съединени американски щати.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР